Начало > Политика, Разни > Усещате ли дъното?!

Усещате ли дъното?!

26/02/2016

„Какво значи криминално проявен на днешно време, кой не е криминално проявен?!“, цитат от интервю с някаква мутра по национална телевизия.

Ивайло Борисов - Ториното
Снимка: bTV

Аз сякаш усетих дъното… А Вие?
Усещам общество достигнало дъното.

Общество, чиито институции ще приемат политически коректна позиция, а не позицията на правовата държава.

Общество, чиито медии само ще отразят почти безпристрастно подобна позиция.

Общество, което ще наблюдава как едни се засичат на скоростен път, замервайки се с бутилки, а другите се упражняват в брутална саморазправа. Или как в друг подобен инцидент една смърт в следствие на побой пред свидетели се оценява от прокуратурата като здравословен проблем на жертвата.

Свидетели сме как институциите и престъпниците публично, нагло и цинично ни обясняват, че държава няма. Ето продължението на разговора, видян от стотици хиляди българи:

– Какво значи криминално проявен на днешно време, кой не е криминално проявен?!
– Как го тълкувате вие?
– Такъв, който е извършил престъпление и е осъден.
– По тази логика и бившият министър на вътрешните работи е криминално проявен.
– Той няма присъда. Ако имаха, щяха да са в затвора. Щом не са, значи нямат. Не е задължително, не съм много запознат.

И понеже всички по подразбиране сме престъпници, би трябвало да наемаме хора без трудов договор, съответно може би няма да им плащаме осигуровки, данъци и прочие. Всички сме престъпници и няма смисъл да се съобразим с правото, държавата, обществото и индивидуалните граждани.

Само, че знам, че има хора, които си плащаме данъците и спазваме правилата. Проблемът е, че не сме организирани в това да спрем тези, които нарушават правилата.

1960901

Щом е така, нека раздадем оръжието, „братя“ и „сестри“.
След 5 години всички тези агресивни и нагли хора ще са се избили по между си и може би ще ни остане телевизионно време за някакви позитивни новини.

Нека имаме възможност да се защитим и да им дадем средства да ни освободят от присъствието си. В условия на естествен подбор току виж се е родила нова истинска държава, която е по-силна от престъпниците, олигарсите и техните бойни групи.

 

Категории:Политика, Разни