Начало > Общество > Пуснете утрото и свежия въздух (via Блогът на Иво Райнов)

Пуснете утрото и свежия въздух (via Блогът на Иво Райнов)

Идеята за подобен форум форум е прекрасна!!

Красивият ни Ловеч е пред демографски срив и ако няма промяна в местната политика, която да спре миграцията на млади хора, градът ще придобие съвсем друг печален облик след няколко години. Когато един инвеститор идва в един град, наред с другите ресурси, той търси квалифицирана работна ръка, а ако няма такава – няма инвестиции, ако няма инвестиции – няма бизнес развитие, а ако няма бизнес – няма и социални услуги за гражданите, няма потребление, влошава се стандарта на живот и се усилва още повече миграционния процес.

Някои местни управляващи явно се задоволяват да живеят в спокойно градче, което е живописно и чисто, почти като Троянско селце… но дали това е мечтания град на младите хора?!

Мисля, че можем да почнем с уеб конференция и да стигнем до среща в Ловеч.

Пуснете утрото и свежия въздух Усещате ли задух във въздуха над Ловеч. Не, не става дума за мръсен въздух или отровена атмосфера.  А за онзи застоялия дъх, като в дълго непроветрявано помещение. Сякаш не достига свежест и кислород.  Всеки ден е римейк на някой от предишните, всяко събитие е вече играно, всяка идея е взета на заем. Няма оригиналност, не ни достига хоризонт и перспектива. Синдром на застаряващата  общност – еднообразна, тъжна и вкопечена в статуквото.  Свежата, … Read More

via Блогът на Иво Райнов

Категории:Общество
  1. Няма коментари.
  1. No trackbacks yet.

Вашият коментар